Всъщност те неправомерно са Ви начислили ДДС на цялата стойност. Така или иначе следва да издадете протокол по чл.117 за тази част от стоките, която е ВОП. Останалата част, използвана от Вас на място не подлежи на вписване в този протокол.
Така, както разбирам въпроса Ви правя извод, че във фактурата за тези материали са Ви начислили ДДС на цялото количество - и това, което е доставено в Бг и това, което е останало там.
Следва да направите Протокол по чл.117 като в данъчната основа включите и начисленото ДДС на това количество материали, които са доставени в страната. По този въпрос вижте едно Указание на НАП :
https://www.tita.bg/laws/113
От линка Ви цитирам само интересуващата ни част по повод питането :

Скрит текст :

и още нещо по въпроса :
http://balans.bg/2573-vop-s-nachisleno-dds/
И като получава пратката на летището колегата какво прави с нея ?
Вече са Ви отговорили съвсем коректно и точно.

Ето още един линк по въпроса :
обезщетение по чл.222 ал.1 КТ

Поиска ли го работникът по законоустановения ред - начислявате и изплащате. Това с казаното в НОИ го вярвам, защото  там са се нагледали на разни уговорки между работодател и работник за неплащане на обезщетението . Така работодателят си "спестява" и едни осигуровки , а работникът е на "пълна борса" .И ето ти вратичката , но не и  законосъобразността.
Делфинче, ти се радвай, че като отвориш хладилника не изскача...
А за твоите данни в хороскопа разчитай на мен, защитени са.  :wink1:

Хахах, като в рекламата - кой изскачаше от хладилника не помня...Твърдо разчитам на тебе, защото знаеш правилните стъпки !!!
Чудя се дали не може да се прави хороскоп на юридически лица ? на някои да направим, че да ги предвидим...
https://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=17515.0

Тука има бланка , а за оборота - ще направите справка с нулеви данни .
Защо така ми е петъчно от вчера - не мога да разбера . И тоя GDPR извира отвсякъде - отвориш страница , влезеш в тема , затвориш очи , отвориш очи - все това изскача като заек от храстите . Направо ми призлява вече - само дето и в хороскопа ми P.G.H.R. не съобщава дали ще ми се защитят данните тази седмица...ух , аман....
Тези 4 правилни стъпки, P.G.H.R. - че много ми помогнаха. Усвоих ги, приложих ги - готова съм.   :lol:

А в разни изказвания в нета и по медиите точно това се казва - проверките ще са насочени и към съдействие на първо време. Да вярваме в доброто начало.
Здравейте,
не е нормално да нямате обаждане до момента. Потърсете Вие на кого са разпределили Вашата проверка във връзка с регистрацията и вижте как стоят нещата. При доброволна регистрация даже са ми връчвали акта за регистрация преди да изтече срока.
То всъщност проблема не е едната страничка за десет минути, а че това, което се описва трябва и да го има. И не са една и две процедурите, по които в този ред на мисли следва да се пише. Но трябва да има за какво да се пише или след като се напише и да се изпълни.
Трудното е, когато се гледа тавана и се пише просто защото някой някъде нещо е казал.
Според мене не нито възможно нито нормално да описваме нещата в такива детайли и подробности като че ли правим дипломна работа. Би могло с по-общи думи да се отразят мерките, които са взети. В крайна сметка нали е важно да имаме на практика осигурена защита на личните данни , а не обещания за такава.
Кое е по-негативно - да имаме защита, а да нямаме подробни правила или да имаме отлични правила, а да няма практически мерки по тях ?
Това вече ми се вижда прекалено чак да описваме и да правим и политики за криптиране, за архивиране и какво ли не още. По-добре да го имаме на практика това, което смятаме и да посочим, че имаме това и това .
https://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=17071.0

Без да наблягам на думата правилно споделям практиката и мнението на аlfa  в отговор 16 от горната тема. И това, което предлагате е правилно . :smile1:
А кой е правилният? :)

От този въпрос може да стане дълга тема .  :smile1:
Да попитам Вас - при осчетоводяването на ведомостите на наети лица за даден месец ДДФЛ кога го начислявате ?
Със сигурност в практиката се срещат и двата случая. :smile1:
Мисля, че отделихме повече от достатъчно внимание на темата - аз също мисля да се огранича до определен необходим минимум.
Да, всичко е точно така . Сумата е без значение каква е - няма ограничения за нея, а данъкът ще бъде 20 лв. , защото осигуровките не следва да се ползват в този случай за намаляване на данъчната основа.
Не просто 4, Делфинче, а 4 ПРАВИЛНИ стъпки...
Щях да го пусна в самата тема, но се опасявам, че колегите може да го преценят като омаловажаване на проблема (щот` то си е проблем, де!).  :wink1:

Така не бях се смяла скоро - да, наистина 4 не какви да е , а ПРАВИЛНИ...готови сме с документацията значи... :lol:

Лайкнах те от сърце / докато не са забранили чуждиците /...
Хахахахахх............ :lol:

Значи всичко са свели до 4 стъпки........хахахх