Едва ли е нещо при тебе - вероятно е временна работа. Ще упорстваме. :smile1:
За чл.50 ОК, но нещо бавят чл.92 - все проверявам.
Аз днес подадох отчет на една фирма . Какъв точно проблем ти се явява, Калина ?
1. Декл. 1 месечно - през ООД-то с КЕП?
Да, ако с подаването на ОКД5 за упражняване на дейност като съдружник сте посочили това обстоятелство .

2. Декл. 6 веднъж годишно - през ФЛ по ЕГН?
Да.

3. Декл. 50 на тримесечие - ??? няма подобна услуга през ЮЛ по БУЛСТАТ (ЕГН-то)
4. Декл. 55 годишно - ???


Разменете местата на 3 и 4 и всичко ще си дойде по местата - чл.50 годишно, а чл.55 на тримесечие без последното.
Какво общо има плащането с начисляването ?
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,14272.0.html

Проследете темата от поста на Антеа  11.01.2017, 17:37 .
Ще се повторя, но следва да разделите 19311 на 12 месеца. Не бихте имали за довнасяне единствено при хипотезата на ХХХХХ при осигуряване всеки месец върху 2600 , което не е Вашият случай.

Върху каква сума са внасяни осигуровки през останалите месеци? Какъв е доходът през останалите месеци?
Ако през годината се е осигурявал върху 12*2600 и годишият осиг.доход по ГДД е над 12*2600, НЕ трябва да довнася осигуровки.

ХХХХХ , погледни това от там тръгва въпросът на питащата.Тука не е твърде ясно зададен.
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,19294.msg116337.html#msg116337
...
2. В Д50 при изравняването:
- сумирам всички получени приходи, приспадам 25%,

При личния труд на СОЛ няма 25 % НПР.
Указания Т1 :
" Облагаемият доход в редове от 1 до 12 на колона 5 се определя като сумата в ред 13 се разделя на броя на месеците, през които лицето е упражнявало трудова дейност като самоосигуряващо се лице, независимо от броя на отработените през месеца дни."

Указания Т2 :
" Облагаемият доход в редове от 1 до 12 в колона 5 се определя като сумата в ред 13 се разделя на броя на месеците, през които лицето е получило доходи в качеството си на самоосигуряващо се лице, независимо от броя на отработените през месеца дни."


Да разгледаме един пример с личен труд, платен еднократно през 12.2016 . Да приемем, че размерът му е равен на максималния осигурителен доход 31200 за цялата година . Ако попълним според Указанието Т2 / а трябва да е така, нали / следва да нанесем декември 2600 , колкото е максималния осигурителен доход за месеца и да ограничим довнасянето до 2600 за един месец , което при деление на 12 месеца би било за всеки от 12-те месеца. Нещо не ми се вижда нормално да направят такъв "подарък" и да спестят толкова пари на данъкоплатеца, но дали и аз като Антеа да кажа не бъркам нещо тотално....
Можете , а и няма какво друго да направите . :smile1:
Ако бяха оставили в Т2 да се дели на месеците на полагане на труд нямаше как да обхванат месеците на СОЛ по ЗЗО. А в Т1 е обяснимо да е според месеците на полагане на труд доколкото той е предпоставка за осигуряване. Обаче ме озадачава в Т2 това " месеципе, ПРЕЗ които е получен доход"...
Добро утро, antea !
Снощи четох само новото Указание на Т2 , защото това беше и питането, но сега прочетох и това за Т1. Значи като за начало съм озадачена и аз от точно това, за което пишеш. В Т1 делим на месеците на упражняване на дейност без значение дали  има или не получени доходи. В Т2 делим / според указанието / на месеците през които са получавани доходи. Ако буквално спазим тези указания би трябвало да делим семата в ред 13 на различни месеци. Нещо не ми се вижда смислено това, а и дали правилно го тълкувам ? Какво са искали да кажат с различните формулировки по въпроса ? Ще го мисля още , но има нещо не както трябва...
А за половиния месец - излиза, че трябва да го имаме за цял като делим.
Привет, antea !
Ще имам аналогичен случай, но не бях стигнала още до ГДД. Твоят пост ме провокира да се позачета. Направи  ми впечатление следното от указанията за попълване на Т2 :

"Облагаемият доход в редове от 1 до 12 в колона 5 се определя като сумата в ред 13 се разделя на броя на месеците, през които лицето е получило доходи в качеството си на самоосигуряващо се лице, независимо от броя на отработените през месеца дни "

Не знам дали съм права, но така на прима виста бих казала, че следва да разделиш в твоя случай / да го вземем за пример / сумата на 11 , а декември да не включваш като месец без получаване на доходи на основание на по-горе подчертаното. И да, лицето е СОЛ и през декември макар и на основание на чл.40 ЗЗО , но няма доходи през този месец . В същото време излиза, че имаме право да ползваме тези 16.80 за декември за намаляване на данъчната основа при изчисляване на данъка .
В същото време са премахнали влиянието на работните дни през месеците и вече делим на брой месеци без значение на отработените дни през всеки от тях.Подавате с общата сума - остава последната подадена Д55.
Защо да е късно за д.55? Чак пък и глоба?
Все пак става дума за четвърто тримесечие - може и без д.55.

Да, сега видях, че става дума за 11.2016 - правилно, Марпанче - има време да е без глоба . Обаче, ако са удържали ДДФЛ няма как без Д55. Те си знаят , ама сигурно е удържан данък, за да са подали код 8 в Д6. :good:
За ГД ДДФЛ не се подава с Д6 , а с Д55 . Ако следваме правилото следва да направите корекция на Д6 или да я заличите, ако е съдържала само данъка по ГД , а Д55 да се подаде - вече със закъснение и може би глоба. Вие преценете да оставите нещата така или да ги приведете в ред. :smile1:
Такъв контрол въобще не би бил целесъобразен, ако притеглим евентуалните открити нарушения и разходите, направени за откриването им.

 :good:
Въобще не знам как ги измислят едни такива популистки действия с направо смешен ефект.
" Върху сумата от 599,76 няма да се начислява счетоводна амортизации и трябва да се плати данък върху разходите."

Защо няма да се начислява счетоводна амортизация  ?
С годишната декларация ще се декларира, като няма да се доказва документално - ако решат ще правят ревизия.

Да, все пак това ще подлежи на контрол - и какво събиране на документи ще трябва да пада от страна на лицето, за да се аргументира при ревизия. Ще има и такива хора - като гледам сега за детските пак са 20 лв. , но никой не се отказва от тях / не , че трябва/ . Всеки си търси правата , но в този случай дано си разбират и задълженията. :smile1: