Трябва да имате предвид, че данъчната основа за данъка се изчислява от БТВ , а не от осиг. доход и вероятно това е предполагаемата причина за тази разлика. А в Д1 трябва да виждате и нетното възнаграждение - колко е то ?
Да не би БТВ да е по-малко от осигурителния доход ? Да е 625 ?
Ок,но заведението работи, и когато давам смени по време на офиц.празници,получавам двойно

Именно, защото работите. Получавате, защото полагате труд - неслучайно Ви подчертах този текст от КТ.
Чл. 264. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) За работа през дните на официалните празници независимо дали представлява извънреден труд или не, на работника или служителя се заплаща според уговореното, но не по-малко от удвоения размер на трудовото му възнаграждение.
ЗДДС
Чл. 10. (1) Не е доставка на стока или услуга доставката към приобретателя от преобразуващия се, от отчуждителя или от апортиращия в резултат на:
.......
3. извършване на непарична вноска в търговско дружество;

https://ekspertis.bg/document/view/qanda/142443/0
 Защо да има протокол, нали това е внос?

Вижте чл.13 ал.3 и ал.6 ЗДДС. :smile1:
Ами екселската е точно от техния сайт...

Благодарение на това ти пояснение, P.G.H.R. - че , се заех да търся из сайта на НАП за бланка и ...еврика, открих . Не знам защо преди това не успявах въпреки упоритото ровене. За момента си свърших работа с твоята / без ЕКАТТЕ / , но сега си свалих правилната вече. И аз като bobo не успях с pdf-a вероятно поради същите причини.
Сега качвам тази, която намерих и върху която мога да пиша без проблем. Актуална е.
Благодаря и хубав ден, най-вече хубава почивка вече в края на деня. :smile1:
И двете бланки не са най - актуални / заради ЕКАТТЕ едната и заради разположението на клетките в най-новата версия / , но ми свърши все пак работа последната. Даже ме учудва, че няма на страницата на НАП бланка за ползване , която да е актуална според последните изисквания .  :no2:
А, стана вече . Мнооооого, много ти благодаря.  :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:
Да се заемам с попълването, че чакат и вече се сбърках - щях да пращам по пощенски гълъб...
Много ти благодаря, P.G.H.R - че !
Прикачи ми другата - тази не позволява да се пише на нея.

/ налага ми се да ползвам този начин, защото изпращам регистрирано вече уведомление по интернет и фирмата, където отварят файла е едва ли не с Правец - не могат да отворят сканирано копие /
Много моля, ако някой има бланка за уведомление по чл.62 / трудови договори / , която позволява да се пише върху нея и е актуална да я прикачи в темата. Търся в Гугъл и не намирам .
Благодаря предварително.
 Здравейте, в днешния брой на Държавен вестник е публикуван изменения закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. В неговите преходни и заключителни разпоредби, § 71 са и промените в ЗМИП относно вътрешните правила.

Благодаря, че ни обърнахте внимание.
Законодателите ни са и с чувство за хумор освен всичко друго - къде намерили да отбележат новостите в ЗМИП - при взривните вещества и пиротехнически средства...
Ще се възползвам от темата за моя въпрос.

Можете да се възползвате и от отговора на Марпан по-горе в същата тема. :smile1:
Миналата 2018 г имах такъв момент - подадох редовна Д6 / 13 с разликите вече след срока . Декларацията беше приета  без проблеми.
[quote author=реално по този договор имам 9м, с месеците от миналата година ще станат но те вече веднъж са влезли в предното обезщетение
Затова не съм сигурна може ли едни и същи месеци да се зачетът за две обезщетения

Не.
Пишете, че лицето има регистрация като СОЛ, но вижте в ПИК профила му / или с ел.подпис, ако имате такива права / дали е отразена.
Имах такъв проблем преди година. Оказа се, че трябваше да направят нещо в самата система на НАП. Поискаха да снимам екрана със съобщението за грешката. В крайна сметка проблемът бе отстранен. Дано не съм права, но мисля, че няма да успеете сега да подадете.