Както би казала P.G.H.R. - чето  не мога да не го споделя...хахх

" Съобщение на пазара: Уважаеми търговци, внезапната данъчна проверка се премества от 10:00 за 11:00 ч."
И сега какво правим ?  :lol:


запорирано !

- Сега какво, ще ни глобявате ли?
- Айде на бас на 500 лв., че няма!
В м.април има начислена сума ,но по грешка отбелязана за изплащане в м.май,а реално е изплатена по банка в м.април.Декл 1 и 6 се генерира сега в месец май.
Моля за съвет как да я подам?

Не разбирам въпроса Ви - подадена ли е или не Д6 ? Искате сега да коригирате дата на изплащане ли ? И сега не е месец май... :no:
 да ти призная под секрет, че и аз цял ден, та до момента, "отделям зърното от плявата"...  :wink1:

Разплиташ ли, заплиташ ли......


При адвоката влиза клиент и надълго и нашироко му разказва за своя случай. Излезлият от търпение адвокат го прекъсва:
- Разкажете ми кратко и ясно за какво става въпрос. А случаят аз сам ще го заплета.
Тебе стрес не те лови и работата не ти пречи, ама по-интересното е получи ли от някъде нечакани парички.  :wink1:

За днес така стоят нещата, а утре ще го мислим. Иначе за парите - разсмя ме това напомняне - днес ми увеличиха лимита на кредитната карта. Брои се, нали ?  :good:
Делфинче, майтап на голо нали знаеш какво е...  :(

Хехех, P.G.H.R. - че, днес хороскопът ми е железен просто - няма стрес, няма нищо - работата е бетон. :good:
Само да допълня : това би било правилно в случай, че така са текущо начислявани осигуровките на СОЛ и след това се е наложила корекция в намаление.
Бих направила точно това, но 493/461 със знак минус и сумата в намаление при корекцията. :smile1:
Гиди закон за личните данни

Дали това по-горе може да мине за занимателно четиво ?

"Има нещо символично в това, че сградата на Комисията за защитата личните данни (КЗЛД) в София се намира в пряка близост до половин дузина болници. Наближаването на датата за влизане в сила на GDPR - миналия петък, провокира стрес на национално ниво"
Молбата ми е ако някой има опит да сподели дали мога да добавя документите сега към същото заявление или докато сме в срока за подаване направо да пусна ново заявления.

Здравейте,
по същия повод през март подадох наново всичко с добавен и пропуснатия документ. Смятам въпроса за решен по този начин дори и първо подадения ГФО да се отхвърли. Само да добавя, че фирмата , за която става въпрос има юрист и по негово предложение написахме и кратко пояснение / обяснителна записка / кое налага повторното подаване. :smile1:
Задавала съм подобен въпрос на методолозите от НАП и техният отговор е, че Неможе СОЛ на дружество /особенно на ЕООД/ да не се осигурява, особенно ако има работник.

Споделям напълно това мнение / на методолозите от НАП /. Все пак нали не искаме да кажем, че СОЛ-ът упражнява дейност само като слага подписи тук и там...
Според мене болднатото от ХХХХХ дава отговор на въпроса.
"...образование И съответстващ към него ..."
Става дума според мене за едновременно изпълнение на тези условия - в такъв смисъл не би следвало да може да е стаж "преди" .
 При клиента обаче отива грешната фактура и той я включва в дневника си за покупки със грешните суми.
Чак такава глупост не ми се вярва да са направили :)
Май са направили обаче....

На практика имате фактура с един и същи номер и различни стойности при двете страни. По-скоро би следвало да я анулирате и да издадете нова - правилна.
3. Когато решиш, че е време да се разделиш с тях - се сърдят

Присъединявам се към предложението на Елинааа и като че ли е време да приложиш т.3.
Да му се стегне сърцето на човек, четейки тези редове. Какви сериозни житейски проблеми има и колко вечно мрънкащи и недоволни хора има около нас / жалващи се на дребно / . И какъв тих и незабележим героизъм проявява обикновения човек далече от прожекторите на общественото признание.
Да са живи и здрави българските майки, да раждат и щастливо да отглеждат дечицата си.
ЗКПО разглежда т.н. търговски риск от гледна точка на данъчната регулация . Този процент би бил приложим за стоки, до които има достъп клиента, а не за всички. Все пак думата има работодателят - дали за счетоводни цели би признал този риск. Ако това е така следва да си начислите 609/304 и на останалите липсващи стоки да търсите вече материална отговорност на лицето.
И документ, че стоката е пристигнала в Хърватия. Другото е така. :smile1: