По принцип в рамките на самоосигуряването може да се извършва всяка дейност - включително и управленска . За каква част от тази дейност обаче ще бъде изплащано възнаграждение за личен труд - това е отделна работа. Лицето може да извършва разни дейности и управление. За възнаграждение за личен труд обаче не е задължително да получава за всички тези дейности. В такъв смисъл би могло управлението и да не се включи в гражданския договор, който ще регламентира за какво ще плащаме на този СОЛ. Аз също не включвам управлението - не, че не би могло.
Току-що влязох в ел.услугите - има я справката за подаване с КЕП.
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
№ 94-00-300 от 29.12.2015 г. Относно: Извършване на други дейности от физически лица, регистрирани като земеделски стопани

Скрит текст :
И подадох както винаги до сега с ел.подпис декларация за наеактивност за 2017 г. Информационна система "Бизнес статистика". Трябва ли да подавам и на посочения имейл и сканирана тази декларация? Мерси.

Неее, разбира се - стига им един път . :smile1:
Предметни награди - облагане

Разгледайте този материал. Ще намерите отговор на въпроса си. :smile1:
Подава се ГДД по чл.50 / само това / и в срок до 30.04.2018 се плаща и данъка по нея.
Като се получава такова съобщение при отхвърляне обикновено се посочва / в самото съобщение / и правилното ЕГН - вижте и Вашето такова ли е.
Днес ми беше много разнопосочен денят, но правилно излезе предсказанието в хороскопа, че накрая ще овладея ситуацията - овладях я и още как. Сега си правя кафенце и релаксирам вече. Даже си и мечтая и ви изпращам и на вас

Десет снимки на ...мечти
В една от темите питат: "Колко време трябва да стоиш в друга държава за да вземеш борса от чужбина, а не българска ?"

 :lol:  Хахах, като виц е. Ако се събират такива бисери книга може да се напише, че и голям тираж ще има. Много е готино това .
...на мен, както разбра, ми се счупи шпацията на компа и познай дали през почивните дни ше се наложи да наваксвам, ама на друг комп... в момента прехвърлям данни на външен диск...  :cray:

Аз много се надявах като ме нямаше работата да се е свършила сама, но уви...няма това свойство. Та викай неволята и смело...си свирукай.
Хайде вече идва време да подгънем крак. Какво ще правите през почивните дни ? За мене се очертава работа, че три дни кривнах от правия професионален път и сега ще трябва да си платя.
Това с Малдивите, ако сработи ще е просто като сън в лятна нощ.

Хубав уикенд и много усмивки !

То сякаш няма нужда от коментар........царят не дава.
Много благодаря ,  p.i , че си ни предоставил това писмо. Като гледам броя на тези, които са го свалили никак не е малък. За съжаление това само обезсмисля липсата на такса за ТР, ако се ползват услугите на адвокат. Счетоводителите някак сме "по-безплатни"  и безправни.

 
Точно така и изписва съобщение "Чака потвърждение" , а то се дава след като занесете до три дни на хартия разпечатаното упълномощаване .
Подавате Упълномощаването за съответната услуга освен онлайн и на хартия в срок от 3 дни от онлайн регистрацията на съответната услуга. Това е за подаване на декларации като упълномощено лице.


Добро утро ! Да започнем деня с кафе и хороскоп - за мене пише някакви сериозни работи, обаче най-накрая става ясно, че ще овладея ситуацията . :good:

Хубав ден !
Да, а може пък да не е осигурен на друго основание и доходът да е под МРЗ след НПР.
Т1 и Т2 ще попълните единствено, ако лицето е СОЛ. :smile1:
Здравейте, в приложението не е неободимо да се пише ЕГН на детето.

Защо ? Нали си има изричен текст и поле за това ?