В Справка "Труд", не валидира информацията, заради ограниченията за мин. 80 дни и 2000 лв.СРЗ.

Привет!
Не мисля, че има такова ограничение за мин работни дни. Имам фирма с по-малко и от 24 дни и нямам такъв проблем. По-вероятно е грешката да идва от фонд работна заплата на едно лице. Обикновено това съобщение за 2000 лв. се появява и с други и като се оправи едно от тях се оправят и другите проблеми.
Апропо, вчера попаднах на един образец на сл.бележка, който се върти из нета, в който след името на фирмата и служителя се декларира така: "...работи като осигурен/а за всички осигурени социални рискове...с безсрочен (срочен) договор". :blink:

Разсмя ме на фона на всичко... :lol:
Да добавим и " платени са всички дължими осигуровки и данъци на лицето за последните 6 месеца"
Благодаря, Хиксче, за информацията. Позволих си само да направя декларацията в удобен за работа файл , за да ни е по-лесно.  :smile1: :give_rose:
Много благодаря ! Вероятно ще ни я искат работниците и служителите още тези дни.
Хубав ден и здраве !
Като фактурите са САМО за 2019 г

Да, при условие, че са и платени през 2019 - да се допълня. :smile1:
Един популизъм в подходящо за това време, едни обещания, които нищо не значат...Там, където има реални пари и субективни условия за получаването им има и на 100 процента корупция.
Нека да подпомогнат бизнеса с реални и безусловни  данъчни облекчения за един период от време - поне ще са достъпни до всички .
 Докато чака 60 на сто от заплатите бизнесът изпрати хората на борсата...
 Как да постъпя, за да не извадим наистина очи?0
Чии обаче ?

Ако подам корегираща справка по чл.73/1 с 1500лв., по-малко изплатен доход и удържан  данък за това лице и да си да си плати самопо-висок данък печалба, като подам нова ГДД по чл.92, няма ли да стане?
Ще стане, защо да не стане, но...
След като като счетоводител знаеш в случая истината по въпроса и правилния начин за реакция то в случай, че решението трябва да вземеш ти трябва да е правилното . Ти в две теми преди дни се притесняваше дали печалба от 630 е 1 или нула за статистиката сега си далече по-смела.  :smile1:
Всяко друго решение освен правилното / та дори и него / трябва да се вземе от собственика - отговорността за това е негова.
Иначе всичко може.
Само се питам какво щеше да бъде, ако не беше гледала нищо с ПИК-а ?
Нито извършва дейност само подписва документи

Преди години един клиент казваше : "По цял ден пишеш и нищо не правиш - ей това е работа " .
Колеги, а как тълкувате предложените нови членове  за обезщетенията по време на извънредно положение на страница 9 - чл.218а и 267а?

Някакво подобие на опита за промяна в режима на авансовите вноски.
Мисля, че в тази си част апартамента в Унгария напълно отговаря на определението за място на стопанска дейност.

Здравейте,
не знам точния отговор на поставените от Вас въпроси , но фиксирането на обекта само по себе си дали е достатъчно ? Все пак дейността трябва да се извършва "чрез обекта " . В смисъл, че той трябва да е център на дейност, а не една недвижимост просто. Ако лицето живее постоянно в България и си извършва дейността от тука бих подкрепила първоначалния отговор на Маграт.
Хората са започнали да се държат, все едно извънредното положение е Дивия запад.

 :good:

Набира скорост мисленето, че всичко е позволено и всичко е простено.
Благодаря за отговорите,има удръжки до 04м. по ГД,след това няма.

Дохода , получен от началото на самоосигуряването разделяте на месеците на упражняване да дейност като СОЛ / без значение на броя на отработените през тях дни /  и вписвате в к.5.
Не полага личен труд във фирмата си и се осигурява от 05м.на минималния праг.

Това е една невъзможна комбинация - след като се осигурява значи полага личен труд. Или обратното - след като полага личен труд се осигурява. Просто не получава възнаграждение за това. Попълвате колона 4 с авансово избрания осигурителния доход и до тука. Колона 5 е, ако има доходи като СОЛ. Не знам ГД как е сключен. Някои правят удръжки дори и на СОЛ и тогава се чуди човек кое къде да сложи...
Всичко това е добре обяснено в Указанията към Т1 и Т2.
 Д 6 коригирам по този начин :  1 бр. Д 6  в намаление на здравните осигуровки с код корекция  и 1 бр. Д 6 като редовна с увеличение  на ДОД / с разликата/ Права ли съм. Т.е. Декларация 6 ще имам 18 бр.записи.

Да, правилно е. Ще имате за всеки месец :
Д6 с код 5 с код К , правилния размер на ЗО и всички суми по др фондове еднакви с преди подадените . Датата същата като на преди подадената Д6.
Д6 редовна с код 8 и разликата в увеличение на ДДФЛ.
 И защо да нямат право да пускат хората в неплатен отпуск? Имам хора със семеййни фирми-назначени са съпрузи,деца. Искат да ги пуснат в неплатен ,за да платят по-малко осигуровки,защото цялата фамилия чака на този бизнес, а той в момента е в колапс.

Ако наистина излязат в отпуск никой не го забранява, ако е обаче само по документи ... не искам да мисля, че всички ще започнат да правят това и после да виним държавата, че няма пари.
Подкрепям напълно ! Дано има здравомислещи да разберат, че простите неща дават по-голям ефект. Какви законодателни промени , какви новости , които ще доведат до хаос особено при фирми , добре разчели определянето на авансовата си вноска и вече декларирали я. В една фирма съм декларирала доста по-голям размер на авансовата вноска от този, който ще ми "преизчислят " . Не желая да ми се намалява - преди да я обявим сме мислили. Ако ни е голяма - има механизъм да я намалим законово .
Да променят срокове за декларации и данъци и до тука. Тези добрини ще са достатъчни !
Колко да го удължат, ditzve ? Имаш време до 10.04.2020 за този. Дотогава може и упълномощаване в НОИ да си направиш.  :smile1:
Аз в рамките на този прозорец нямам нито в ляво долу, нито горе , нито в дясно бутон потвърди
Имаш - в рамката, която обхваща прозореца,  но вероятно не ги виждаш. Не можеш ли да го минимизираш ?
Най-много да стане една каша и бъркотия. Много фирми са си подали ГДД, определили са си авансовите вноски. Сега НАП като им ги запреизчисляват служебно за тяхно "добро" - направо не ми се мисли. Трябва да има избор дали подалите искат да се възползват от тези "благини".
Има си механизъм всеки да си намали авансовата вноска с Декларация - къде там пък отидоха да пипат с нови правила. Не го дочетох това творение...едни срокове за подаване и за плащане на данъци да бяха променили беше достатъчно . Ама да е по-интересно...