Самото самоосигуряващо се лице иска да си внася за това време осигуровките, което не ми се вижда добре. От хората е, дето искат те да са дали, ама да не им вземат после. Иначе , МамаБожка, ако е наето да го водя в неплатен, ами като е СОЛ ? Може би в болнични пък после освен да коригирам. Ама и работа. Благодаря.
Как бихте постъпили ? СОЛ има болнични и вече е достигнат максимума, който може да ползува за даденото заболяване. Подадени са документи за трудоустрояване и се чака тепърва развитие по въпроса. Последният болничен е до 14 ноември включително. Вероятно лицето ще бъде трудоустроено, но в рамките на ноември едва ли ще има яснота по въпроса. Как да процедирам с дните от 15 до 30 ноември ? Да ме насочите........моля. И благодаря. :flowers:
А не трябва ли да ги " гледаме" през призмата на закона ?
да се чете чл.65 ЗДДФЛ
наздраве тогава  :drinks:

А това за утре :
 Чл. 65 ЗКПО
(2) Данъкът по чл. 46 за доходите по чл. 38, ал. 2 се удържа и внася от предприятието - платец на дохода, в срок до края на месеца, следващ месеца, през който е взето решението за разпределяне на дивидент.

Не е получен доходът, Малкият, ама  го дължи точно този данък, това му е екзотичното на него.

ти не си ли на винце вече, а?
То си е и затормозяващо, мамаБожка,  така си е с този касов апарат :) И понеже, както пише таис  ".........собственика иска да си плати 5-те% данък дивидент, но заради касата нещата си стоят така " - да си ги плати 5-те процента, пък дивидента да си чака по-добри времена.

....а иначе по това време да си пийне малко винце , дивидента да почака  :wink1:

Ако иска да си разпредели печалбата и да си плати дължимия данък дивидент това, че в касата няма пари не е проблем, защото данък дивидент се плаща при вземане на решение за разпределение на дивидент. Изплащането на дивидента вече ще почака - явно до напълване на касата, за което ще трябва да си " помогне " и с касовия апарат.
 :smile1:   Благодаря много на всички !  :smile1:
 :-* здравейте всички, познати и непознати, хубавка ви е къщичката :)
Ако все пак пишат " бракувано " ремарке то вероятно ще е такова при тях и купувайки го вие ще го приведете в технически пригоден вид. Според мене не е проблем да ви го продадат така - щом е бракувано обаче то вероятно се нуждае от последващ някакъв ремонт при вас. И така състоянието му ще съответства на предстоящите разходи по него.