".......считано от 01.01.2014 г......."

Защо тепърва ? Следва вече да сме го разбрали. :smile1:

http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=9230.0
"Осигуряване като СОЛ не е за управление, а за  трудова дейност"

А управлението не е ?

http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,4954.msg70849.html#msg70849

/ и доста други теми има по въпроса /
Интересно ми е защо е нужен ДУК след като може да управлява като СОЛ......... :hmmm:
/ иначе не, че не може /
Исках да попитам дали някой вече е получил от работник болничен лист или това, което сега по новите наредби го замества ? Какъв е точно документът, който представя работникът ? Питам, защото и мене ме питат лекари какво да издавали, та направо се чудя те като не знаят какво да издадат как ще го издадат.........още и програмата им не била свързана с НОИ и имали някакви демо версии само качени........ :no:
Ако имаш разписан ТД от работник и работодател няма как да работиш с друга информация, освен заложената в него

Следва да разбираме това като пред очите ни е самият ТД, а не дадена по телефона информация за него. :smile1:
Много благодаря на адвокат Росен Димитров за изложеното лично мнение по темата от дискусията ! Смятам, че тепърва ще се сблъскваме с практики - добри или не - по отношение на разглежданите въпроси.Аз лично приветствам идеята за изискване на декларация от страна на счетоводителя относно истинността на представените от собствениците на фирмите фирмени документи.В крайна сметка това ще е един своеобразен тест за доверие при съвместната ни работа .

И споделям напълно написаното от адв. Р.Димитров, че "...идеята на законодателя е добра, а нейният смисъл се състои в това да подтикне счетоводителите да бъдат по-внимателни към документацията, с която работят и представят. "  :good:

И най-вече това следва да ни накара да сме особено внимателни към случаите, описани от Антеа и да не регистрираме с ел.подпис в НАП никакъв документ, който не сме видели в оригинал.
Според мене в случая с плащане от ПОС - терминал не се явявате никакъв регистратор на лични данни.Не събирате данните, не ги обработвате, не ги съхранявате и т.н. , за да се регистрирате в КЗЛД.
Датата на вписване в ТР няма общо с началото на осигуряването. Вписването в ТР има уведомителен характер относно това кой е управител. Самият той следва да бъде осигуряван от датата, уточнена в договора му.  Как ще запишете в договора "от датата на вписване", като тя не е известна, а и няма отношение към осигуряването ? И по принцип в договора се упоменава датата на начало на упражняване на дейността му като управител, а не на осигуряването. То е само следствие от започване на дейността.
"състави или използва документ с невярно съдържание, неистински или преправен документ при упражняване на стопанска дейност, при водене на счетоводство или при представяне на информация пред органите по приходите"

Това горното най-много ме "впечатли".
От уговорената в договора дата на започване на дейността му като управител. :smile1:
Заличавам дек 1 и от НАП ми връщат отговор в протокола ,че не е приета дек.и липсва дек 6. Защо дек 6? За първи път ми се налага да заличавам,

Нали като заличавате обр.1 се променят данните за обр.6 на този ЕИК. Заедно със заличаването следва да подадете и корекция на обр.6 .
http://www.tita.bg/page/359

Осчетоводявате рекламните материали на разход, а за ДДС-то, ако сте регистрирани вижте посочения в линка по-горе материал.

още по въпроса:

http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,12885.msg76823.html#msg76823

http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,8996.msg52210.html#msg52210
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,13068.msg78045.html#msg78045

/ докато го копна по-горе и времето изтекло......../
Благодаря ! Страхотни сте ! Весели празници ! :good:
НОИ!
НОЙ е библейски персонаж!

Я виж , Пъпешче, какво казва за НОЙ едно готино мамче .хихих  :yes3:
Това е всичко , пасат .Стандартно . И здраве накрая !  :good:
Всичко е , както сте го описали.  :smile1:
Предполагам фактът, че лицето е съдружник означава, че е осигурено и следователно не е безработно / в противен случай наемът би се участвал в Т2 и следват евентуални изравнителни вноски за здравно осигуряване / .
Готино мамче, дали не бихте ни копнали тука мотива на АВ за отказа и на по-късен етап и отговора, който сте поискали писмено от НОИ ?  :bow:
http://www.standartnews.com/biznes-zemedelie/zemedeltsite_izbirat_danatsite_si_za_2015_g-267382.html


"........веднъж подадена декларацията важи за целия петгодишен период, през който лицето ще се облага по реда, предвиден за едноличните търговци."
"Видях ,че съм направила правописна грешка на предишния си цитат и съм писала НОЙ,но като се замислих грешката е вярна защото те наистина са НОЙ/Национално ограбваща йерархия/"

Никога вече няма да мисля, че НОЙ е неправилно написано.  :lol: