Не .......става въпрос за данъка , как и кога се случват там нещата.Дължи ли се ДОД и кога, вероятно при подаване на ГДД или ??!

Нещата с ДОД се случват, когато има доход и той е изплатен на лицето. Най-общо казано няма доход без ДОД / ДДФЛ. Когато питането е общо и отговорите са такива. А когато не сте се запознали поне минимално с нормативната уредба отговорите са " на сляпо ". Ако някой улучи.....
Аз смятам, че не можете повторно да подадете без такса. Иначе вариантът със следващия отчет е честа практика , което не значи, че е норма.  :smile1:
След получен отказ съм подавала ГФО на следващата година заедно с новия вече ГФО с една такса.
т.е да разбирам ли че утре мога да публикувам ГФО за 2015 г  като търговец  :noexpression: :noexpression: :noexpression: :noexpression:

Да, избързайте преди да е минало второто четене , че другия ден може да е друго.....
420/19 = 22.10526315
22.10526315*13 = 287.3684209 или 287.37

Да се включа като "трета Елка" - да не смятате на ръка , че едно просто математическо изчисление стана такъв труден казус  ?
Здравей, Ирена
Благодаря за включването ти по темата. Това право е придобито чрез покупка и няма да бъде извършвана замяна срещу застроена площ. Сградата даже е вече построена - върху целия предвиден парцел. Завела съм стойността на отстъпеното право на строеж в 207 / разходи за придобиване на ДМА, какъвто вариант посочваш и ти / . Цитираната статия на С.Българенска също е като отговор в тази посока.
Честно казано в статията не ми се видя много убедително твърдението, че правото на строеж не е ДНМА , защото не отговаря на условията за това. Това "неотговаряне" някак не е аргументирано. Отделно се замислих и върху следното - ако на въпросния парцел се построи не само тази сграда, но и друга впоследствие / не говоря за конкретния случай - сега е застроена 100 % от площта / как би се разпределило това право на строеж върху първата сграда в случай, че тя заема само част от парцела. Всичко това с мисълта дали не е отстъпеното право на строеж ДНМА.........
От гледна точка на корпоративните данъци всичко си е ОК, но от гледна точка на ЗМДТ ще имаме едни по-високи данък сгради и смет.

Благодаря още веднъж . :smile1:
Питането ми е дали трябва, чрез протокол или справка нещо към фактурите да си разделяме цената на стоката и транспорта, а сега той е вкл.  и на фактурата пише - стока А - 30 лв. примерно, питането ми е за евентуална проверка дане би да е проблем?

Според мене всичко си е ОК.
 :lol: Извинявам се за офтопика, но истински ме разсмя, Марпан ! Вместо сладолед в жегата..........

А как счетоводно "избихте" цялото стадо? Някакви извънредни разходи?
Според мене - не.
При придобиването на стоката формирате цената и като към покупната цена прибавяте и преките разходи за придобиване на стоката.

dijit :
Стойността на стоката се формира от покупната стойност и направените преки разходи за придобиване!

Ако правилно разбирам питането Ви при продажбата имате уговорката да продадете стоката с условие да бъде заплатен и транспорта за доставката до клиента. В този случай продавате стока и извършвате услуга като я транспортирате с Ваш транспорт. Или фактурирате транспорт отделно или увеличавате продажната цена , за да си възстановите направените разходи за транспорт след като това е договорката Ви с клиента.
Какъв смисъл би имало присъствието на тази сума в РПВ ? Там би означавало, че е сума за работна заплата, която лицето има да възстановява , какъвто далече не е смисълът на сумата за здравна осигуровка за сметка на лицето.
Попаднах на тази стара тема по въпроса за отстъпеното право на строеж и тъй като в момента имам такова и на това място ще се строи производствена сграда се замислих . Преотстъпеното право на строеж в този случай ДНМА или разход за придобиване на ДМА е. Разбира се имам мнение / без да съм сигурна, че е правилно /  , но бих искала да прочета и други . Иначе мнението на С.Българенска ми е много удобно.
Ако някой има желание , опит и мнение ще съм благодарна да обсъдим.
Хубав ден !
Като правят актуализации на ТРЗ програмите тях си проверяваме, докато се уверим, че всичко е ОК, а какво остава за безплатен сайт без ангажимент и отговорност.
Не съм търсила такъв, но колко ли време би отнело да се уверите, че е достоверен ? А дали би имало тука толкова потребители, ако такъв сайт съществуваше ?
 Нужно ли е да се изброяват или може и така ?

Не само е нужно, но си е направо задължително. Ако имате някаква обосновка на противното всички ще се възползваме.  :smile1:

Скрит текст :
Името на наредбата , уреждаща тези въпроси е :
" НАРЕДБА № Н-18 ОТ 13 ДЕКЕМВРИ 2006 Г. ЗА РЕГИСТРИРАНЕ И ОТЧИТАНЕ НА ПРОДАЖБИ В ТЪРГОВСКИТЕ ОБЕКТИ ЧРЕЗ ФИСКАЛНИ УСТРОЙСТВА "

Имайки пред вид , че визира продажби в търговски обекти се питам каква работа има там платената лихва ?
И аз съм ЗА личния контакт с работодателя, защото явно писмената комуникация е в ущърб на работника.
Работодателят няма право да откаже ползването на неплатен отпуск за гледане на дете до 8 годишна възраст за разлика от платения отпуск , който може да бъде отказан. Вие не знаете какво е решението на работодателя Ви по отношение на молбата Ви за платен отпуск. Ако е отказ е следвало да се явите на работа. Изяснете си каква е точно ситуацията, защото така можем да правим само предположения.
ДУ няма място в ТР, та не виждам как ще искат прекратяването му да се впише.

Не са малко случаите, при които въпреки , че не се изисква , ДУ е вписан в ТР / че и с възнаграждението в него /.