Ако е имала наети лица изобщо или през последните 5 години?

Изобщо. Този вид документи за трудов стаж се съхраняват 50 г..
Не, не искам да го поема, искам да го закрия, отново ли трябва да се отрази в Търговския регистър?

Всичко минава през ТР, но преди това си има процедури. Трябва да вземете от НОИ документ, че сте предали архива си или , че нямате такъв за предаване. Това е свързано с време и някои задължителни действия, ако имате архив на наети лица. Ако фирмата е имала наети лица ще направят и ревизия на периода.
втора година чакам някой да ми каже имат ли такива вземания

Явно трябва да приложите принципа на "предпазливостта" .  :smile1:
Отписвате и увеличавате резултата. Последното, ако се окаже , че никой не може да потвърди тези вземания или да ги идентифицира.
 а в декларацията да я дам в увеличение

А това защо , ако е минала давността ?
Мисля, че попада под обхвата на патентни дейности, но дали правилно мисля..?

Да, ако практикуващият рейки е биоенерготерапевт .
Не съвсем. Справката е за придобити доходи от ФЛ. Георги Георгиев е купувач, а не продавач на дяловете и няма доход. Доходът е за Петров ЕООД, което е ЮЛ.

Да, забележката е основателна - исках да обърна внимание на отношението фирма-ФЛ , но съм "обърнала страните" . В случая няма да има подаване на справка. Надявам се питащата да е разбрала. Зависи кой и на кого плаща дохода.  :smile1:

Какво общо има 412 с дивидента ? Получили сте едни пари, а собственикът ги е взел. Това е един паричен поток, който той е усвоил , а не , че е взел аванса. Авансовите приходи от клиенти си закривате по законоустановения ред - или като признаете приход или като върнете парите.
ЮЛ

След като ЮЛ е собственик на дружеството и си продава дяловете на ФЛ то това ЮЛ - собственик подава справката по чл.73/1. Ако беше собственик ФЛ то нямаше да се подава справка, защото платец на дохода нямаше да е фирма / ЮЛ , а ФЛ.

За яснота да дам пример :
Иванов ЕООД има за собственик Петров ЕООД и Петров ЕООД си продава дяловете на Георги Георгиев. Справката по чл.73/1 ще се подаде от Петров ЕООД.
С решение на ОС се приема нов съдружник-физическо лице , което изкупува дела на вече създаденото дружество

Този дял на "вече създаденото дружество" принадлежи на др физическо лице или на ЮЛ ??? Това новосъздадено дружество си има собственик и кой е той е въпросът - друго ФЛ или ЮЛ ?

Физическото лице изкупува дела от създаденото дружество

Не ме разбрахте . Въпросът ми е кой е собственик на този дял ? Физическо лице или юридическо ?
След около месец, физическо лице изкупува дела и става едноличен собственик на вече създаденото дружество.

От кого го изкупува ?
Подадена декларация чл.73,1 със сгрешен удържан ДОД ОТ  НАЕМ- 270,00 лв вместо 27,00 лв . Как се процедира? -  заличаване и в последствие  редовни данни ?

вижте това
Благодаря, но отново и отново прехвърлям услуги и никъде не виждам - Управление за достъпи - :hmmm:

Това е първия ред от падащото меню като кликнете на услуги.
Услуги - управление на достъпи - заявление за достъп на упълномощено лице - упълномощители
Това си е според мене в цената на услугата. Дори не знам защо отделно договаряте командировки вместо да  калкулирате една цена, в която да  включите всички разходи.
Какъвто и да е срока той започва да тече след като лицето си подаде документите , входирали сте ги и сте се "снабдили" с данните.  :smile1:
 Забелязах,че съм пропуснала да добавя две имена в справка 73 ,1 .

Подайте само пропуснатите в нова редовна справка - данните се натрупват.
Здравейте, когато направените авансови вноски през годината са повече отколкото се получава годишният окончателен данък , с около 400 хил., това проблем ли е или е по-важно да не са по-малко?

Всъщност е важно да са внасяни в срок и в размер, който сте обявили. Останалото е резултат.
Не е до предпочитание - това се наложи още през 2002 г./ по памет/ с промени в НСС. Ако се обърне внимание в приходната/разходната част корективната статия е " увеличение/намаление на запасите от продукция и незавършено производство. Няма опция за разходите за незавършено производство.

"бъдещи периоди"