Подновяват го - с други думи не се налага подаване на нови заявления за упълномощаване в институциите.

 :good:
Така и предполагах - имам впечатлението, че по всякакъв начин улесняват клиентите си.
При ИН няма начин да се преиздава за повече от 3 години. Издава се нов. Поне така ми обясниха.

Имат си свои особености - примерно след 3 г този на Банксервиз се подновява - това е терминът при тях. Какво ще значи - като му дойде времето ще разбера. Попитайте наистина в НАП.
Банксервиз винаги дават отговор на този въпрос - зависи от това дали електронният подпис след този срок се счита за издаден или преиздаден. Освен да попитате в НАП.
Попитайте издателя на електронния подпис .
При така издадена фактура, следва

...да си изясните на какво основание / и то трябва да е записано / има неначисляване на ДДС във фактурата.
 В крайна сметка правилно или не

Правилно или не, но "удобно"...
ЗДДС
чл.92
5. (изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) ако данъкът за възстановяване, по отношение на който е започнала процедура по приспадане, не е приспаднат изцяло към подаване на справка-декларацията за последния от двата данъчни периода, всеки друг данък за възстановяване по справка-декларация за някой от тези два данъчни периода се добавя към него и подлежи на възстановяване или прихващане наред с остатъка и в срока по т. 4;

Сега да декларирам за възстановяване 250 лв.

Декларирате точно това.  :smile1:


СС 13

4.2. (доп. - ДВ, бр. 86 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Преустановява се начисляването на амортизации, когато с амортизируемите активи не се извършва стопанска дейност.
Към коя дата трябва да се състави начален баланс при ликвидация .

СС 13
Счетоводно отчитане при ликвидация
2. Към датата на съдебното решение за обявяване на предприятието в ликвидация се извършва счетоводно приключване по реда, предвиден в счетоводното законодателство за отчетен период.

Изготвят се счетоводен баланс, отчет за приходите и разходите, отчет за паричния поток и отчет за собствения капитал за периода от началото на отчетния период до датата на съдебното решение за обявяване на предприятието в ликвидация. Счетоводният баланс се трансформира в "Начален баланс при ликвидация".
В НАП входящия номер на годишния отчет от дейността не излиза и нито НСИ, нито НАП имат отговор за това.

Вие Приложение 11 за фирма без дейност ли сте подали или за такава с дейност, но приходи и разходи под 500 лв ?
Редно ли е, ако се прекъсне осигуряването на управителя и дейността на фирмата, да се подава информация за майката?

Не просто е редно, а си е и задължително. Въпросът е редно ли е като има назначено лице и майка управителя да си прекъсне осигуряването.
Така, че според мен трябва да се издаде, дори и със задна дата.

Подкрепям.
https://nssi.bg/publichnost/vyprosi-i-otgovori/izdavane-na-bolnichni-listove/

Скрит текст :
Мисля, че за хората личен труд= възнаграждение... :)

Ами кой би работил без пари ? То даже и от този ъгъл да погледнат бива да преосмислят дали да продължат да оставят СОЛ-а безпаричен...
за въвеждане на номера на решението от ТЕЛК и в коя точка евнетуално.

От Указанието :
"10. "Лицето е трудоустроено, считано от ............ 20 ..... г. до ............ 20 ..... г, със заповед № .............. от ............20.... г." - попълва се само когато удостоверението се представя за болничен лист за трудоустрояване. За дати, считано от ............ 20 ..... г. до ............ 20 ..... г. се попълват датите за трудоустрояване, посочени в заповедта на работодателя."

В случая не става дума за ТЕЛК.
 регистриран като СОЛ без личен труд 

Това е един абсурд - след като лицето е СОЛ значи упражнява дейност и полага личен труд. Точно това се декларира с подаването на ОКД5. Друг въпрос е дали получава възнаграждение или не за това.
Рекламирам във Фейсбук и им плащам за рекламата.

ЗДДС
Чл. 97а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) (1) На регистрация по този закон подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, което получава услуги с място на изпълнение на територията на страната, които са облагаеми и за които данъкът е изискуем от получателя по чл. 82, ал. 2.

Вижте съответните членове, цитирани в чл.97А и ако се определите за данъчно задължено лице следва да се регистрирате по чл.97А.
https://www.bcci.bg/bulgarian/infobusb/year2011/number47/item7.htm


от линка :
Скрит текст :