Това е първото регистриране. На 28.04 регистрирах, че от 20.02 съм освободена. Още нямам излязло решение.

Ако на 16.04.2018 ще Ви връчат първото разпореждане по освобождаването Ви по взаимно съгласие то ще имате определена минимална сума и тя ще важи и за обезщетението ви след второто освобождаване - просто ще получите оставащото Ви обезщетение за времето на борса след първото правоотношение..
Още нямам определено обезщетение, тъй като се регистрирах в НОИ на 28.03. Ще ми го връчат на 16.04.

То ще е същото като при предходното регистриране - както Ви е писала Марпан. Не е трябвало да се регистрирате, ако сте знаели за предстоящото назначение .
Здравейте, искам да участвам по един проект. От там ми искат документ от НАП, че като самоосигуряващо се лице, в момента на записване се наблюдава липса на трудова дейност. Може ли да ми кажете какъв документ да занеса и трябва ли да подавам заявление за прекъсване на дейността, след като съм в майчинство?

Аз за такъв документ за пръв път чувам . А докато сте в майчинство не помисляйте да си прекъсвате осигуряването с подаване на такова заявление / иначе се казва декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице / .
После ще приемаме отчети - кой къде и как. Със сигурност всеки ще има по нещичко хубаво и пролетно да се похвали с него.
Хм, за празниците трябва да се постараем да си заработим почивката, че да не ни излезе солено. Аз предвиждам пълно откъсване от работна среда и от каквато и да било възможност да работя. Иначе често "почивайки си" всъщност поработвам.
Управител на ЕООД с ДУК в рамките на този ДУК може само и единствено да управлява, но не и да извършва друга дейност. Ако все пак извършва такава следва да се осигурява и като СОЛ.
За СОЛ с личен труд вижте тази тема :
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,5347.0.html

За правото на командировки - вижте чл.33 от ЗКПО.
Не е конкретен отговор на въпроса Ви, но като продавате нещо на някого / дори и повече от едно лице / трябва все пак да знаете на кого какво точно продавате, нали ?
Привет на всички ! Много работите ли или вече имате дълга почивка и сте някъде в топлите ширини ?
Вие сте получател на услуга от трета страна - и Вие и доставчикът на услугата сте данъчно задължени лица по смисъла на ЗДДС. Мястото на изпълнение е България.Издавате Протокол по чл.117 ал.1 т.1 ЗДДС.
Много хубаво и ведро настроение през уикенда ви пожелавам от сърце ! Да си пожелаем и хубаво време , за да е в унисон с настроението ни !

малко адреналин , макар и виртуален :

7 от най-опасните пътешествия

Грешното с плюс, правилното с минус през март 2018 - чисто непрофесионално, но математически вярно. :smile1:

Иначе чл.126 като правилен вариант.
Това не е непременно проблем - може да е лице , на което е възложено плащането и за фирмата да се явява подотчетно или външно лице. Ако желаете и това Ви притеснява може да поискате някаква декларация за потвърждение на подобно обстоятелство от клиента . :smile1:
Ух, много жалко, но ЕКАТЕ - то ни не е там - при пиците де...

Хахах, това агне много подстригано....като карфиол.....или да кажа тоя карфиол толкова прилича на остригано агне  :lol:
Виж от страницата на НАП помощна справка - там има справка "Други увеличения и намаления" и при намаленията има ред 12 - точно за чл.27 ал.1 т.3. Даваш сумата при преобразуването в други намаления на ГДД чл.92.
Не е ли диференцирано на кого колко от площта продавате ?
Пф-ф-ф-ф-ф-ф-ф, кх-х-х-х-х-х-х! Довечера ще водя колежките на пицария!

Запитах се ей така информативно ние водим ли ти се колежки ???
Има някакъв толеранс може би във факта, че порталът относно подаването на чл.73 е отворен / евентуално / . Иначе ще имате неправилно подадена справка, недеклариран доход от физическото лице и постоянното притеснение да не излезе наяве това със съответните глоби. :smile1:
Ако системата е отворена си коригирайте чл.73.
Сигурно вече и резултат имаш -получава се малко по-късно. :smile1: