Осигурителният им доход не се е променил

Някои проценти обаче са се променили.
Все си мисля, че този 1 ден болнични ще повлияе и на Д6 .
Вероятно сте редактирали поста си, защото определено в предходния пост беше вписан чл.113 ал.3 . И защо сега от Кодекса на труда ?
чл. 113, ал. 9 от Кодекса на труда
(9)

Освен това в първото си питане не уточнявате по кой член от ЗДДС е регистрацията на въпросната фирма , а сега поствате чл.97 / или може би друг / - ако питането беше коректно щяхте да получите и такъв отговор, а не да се гадае.
Правилно постъпвате като подавате Д1 с код К за лицето и Д6 с код К и намалените суми. Понякога това неравнение е със стотинки от закръгленията , които прави приемащата програма на НАП - не Ви ли дава съобщение колко е разминаването ?
 Един вид повече от 20г. на този човек му е подавана Д1 и са му плащани здравни осигуровки без основание?

Защо без основание ? Фирмата не е ли работила ? Ако е работила здравните са си плащани с основание независимо, че няма / а може би има / подадена ОКД5 ? А ако фирмата не е работила защо изобщо са били плащани...

МД с включеното митническо представителство ще влезе в дневниците за целите на изчисляване на данъчната основа за ДДС. Фактурата без ДДС - също. От гледна точка на дублиран разход ще се вземат сторнировъчни операции, но не мисля, че фактурата трябва да се отчете с нулева стойност.
https://www.correctaccountbg.com/bg/blog-post/vatreobsnostno-pridobivane-li-e-kogato-stokite-ne-pristigat-v-blgaria

Не знам отговора на въпроса Ви, но сам по себе си е интересен. В по-горния линк има полезно изложение по част от темата - като начало .
Обърнете внимание на забележката на bobo .
Всички суми по фондове ли се намаляват ?
Здравейте.
А как стои въпроса с чуждестранните онлайн магазини като amazon.uk.com или ebay.de?
Нужно ли е и те да бъдат регистрирани в НАП, ако се използват за продажби?

И кой предлагате да свърши тази работа ? Ние нашите си да регистрираме, а тези да не ги мислим.
ВОД имате към фирмата , на която продавате стоките / към която издавате фактура / без значение кой е физически получателя.
И да се запита човек всъщност до какви съществени моменти и информация води това усложняване с датите ?
НАП приема , защото няма как да знае дали заплатите не са платени на 30.04.2019 или на друга дата - щом датата е допустима , софтуерът приема. Ако пък заплатите се плащат в брой и контировката за това е на 30.04.2019 направо проблемът е никакъв.
...ако командировам служители в тази стая, наемодателя да им издава квитанция на тяхно име, които аз да им осребрявам като квартирни, така би следвало да се избяга от СИС.
:good:
Така се избягват преките взаимоотношения между фирмата и наемодателя и последният вече настанява в стаята  ФЛ.
При сегашния случай лицето наемодател не иска да му се издава СИС и удържа данък, тъй като стаята била категоризирана по ЗМДТ и то издавало само квитанция.За да се отдава стая под наем принципно не е необходима категоризация . Последната определено свързваме с изискванията на Закона за туризма най - общо казано.
http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/uslugi-v-turizma/kategorizirane-na-mesta-za-nastanyavane

При тази ситуация винаги сме издавали сметка за изплатени суми и служебна бележка, съответно деклариране по чл. 73.


Аз мисля като Вас в горния  пост . Платенияj патент е за едно, а Вие ползвате стаята за друго. Това е все едно, ако сключа с Вас граждански договор , а имам и трудов да настоявам да не ми правите удръжки за осигуровки, защото вече си плащам такива.
Ако има вероятност за издадете документите с дата от последно тримесечие и лицето  чекне, че не желае да му удържате данък "топката" остава у него . Да си подава декларацията, както желае - отговорността си е негова.