Плащането на дохода не е на тримесечие, а плащането на удържания ДДФЛ е на тримесечие без последното. Може да плащате и ежемесечно наема - няма пречки за това. :smile1:
Аз ще се повторя сигурно пак в позицията си, но......Защо само на счетоводителите да е необходима точкова система за доказване на рейтинг и знания ? Защо намираме добрия юрист , добрия лекар без да имат нужда от точки или изпити ? Кое ги индивидуализира като такива ? Най-вероятно резултатите им , а не изпита и точките им.........
А иначе най-често на шофьорите отнемат точки за употреба на алкохол........ :laugh:
" Караш, правиш нарушение - губиш точки, не правиш нарушения - не губиш точки. Загубваш си точките - опреснителен курс за възстановяване на точките,  отново изпит и възстановяване на правата. "

Хубаво това , Премиер, но ще стане пак по български . Сигурно за да ти върнат точките ще те попитат " И какво правим сега ? " като КАТаджиите . И така стигаме пак до първия отговор по темата - 300 лева и прасе.

И защо питам се " ....... гилдията ще създава нови регулаторни режими и пречки за бизнеса. "

Ами да им покажем ясно, че тази нова пазарна ниша на наш гръб няма да я отворят.

Много точно и правилно, MariyaPavlova ! Какво би станало , ако на адвокатите предложат подобна алтернатива ? А на лекарите ? Или на занимаващите се с каквито и да било други професии - знаем как ще се вдигнат като едно . Адвокати и лекари са го показали и доказали. А ние да споделяме мнението, че да , трябва да ни изпитат и да ни позволят да работим . А пазарният принцип къде е ?
 " Лекарите полагат изпити за специалност, доколкото ми е известно. Тези, които нямат специалност са общо практикуващи. Може и да греша. (реплика към delphine) "

И ние сме полагали изпити за специалност / или греша ? / , а общопрактикуващите лекари нямат ли нужда / в контекста на идеята / да поддържат и опресняват формата си ? Та дори и тези със специалност - значи те веднъж завинаги са научили всичко ли ?
Репликата не е към никого .




Служебна бележка се издава при всяко плащане, а ако не е издадена - една за годината.
Да, съгласна съм да има изпит за счетоводителите, ако има такъв и за лекарите и юристите. Незнайно защо се смята, че само счетоводителите си " губим "  знанията с годините, като че ли това е някаква трева да дава фира.
Повярвай ми, Далила, дори и да не трябва да се подава пак ще има такива дето не знаят как " не се подава " . :laugh:
Така си е , Катя ! Това е направено с грижа за счетоводителя - да не остане без работа ! Иначе - да, в бюджет 2014 ще има пари, а за 2015 ще се намерят от някъде за връщане........
Всички пътища водят натам, create !  :ok:

и за навеса - също
Защо да е лесно като може да е по-трудно ? Иначе и с това ще се справим !  :laugh: Първо ще удържаме, а после ще връщаме - като във филма на Чарли Чаплин "Хлапето", където детето чупеше прозорците, а бащата сменяше стъкла. :laugh:
То понеже имаше съпротивление за връщането и в парламента сега явно това е формулата.  :smile1:
" В производствения ни цех монтирахме котел с водна риза за отопление през зимата. Всички разходи по изграждането на това отопление (котел, водна помпа ,радиатори и др.) мога ли да ги отнеса като текущи?"

Тези разходи според мене са пряко свързани с котела и те се правят именно заради неговото функциониране . За какво биха Ви били радиатори примерно , ако нямате котела ? Струва ми се по-правилно да се натрупват към актива и да се увеличи неговата стойност.
Аз съм ЗА различни социални решения в полза на работещите с ниски заплати. Това обаче ми прилича повече на друг начин да се върне необлагаемия минимум. И сега ще постигнем тази цел по друг начин.  :smile1:
" В този случай няма глоба за неподадена в срок декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и  чл. 201, ал. 1 от ЗКПО,нали? "

За доходи, изплатени на местни физически лица през четвърто тричесечие такива не се и подават изобщо.
Да, marpan_64 , така е - не е от желание за напълване на бюджета......... :laugh:
Декларира този си доход с подаване на годишна декларация чл.50 и до 30.04.2013 внася дължимия по нея данък.
Може ли някой да ми каже, управителят на новорегистрирано ООД от кога трябва да започне да се осигурява и може ли да работи като управител по трудов договор на 4 часа. 

Ще започне да се осигурява, кагато започне да упражнява дейност и подаде за това ОКД5, а за управлението на трудов договор в ООД - да, може на 4 часа - стига да има кой да върши останалата работа в дружеството.
 :wave:  :give_rose:

Искам да вмъкна и тази тема, да коментираме тези неща точно във връзка с промените. Да коментираме тука обаче, в темата на Алфа , за да е на едно място.  :smile1:

 http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,8612.msg49292/topicseen.html#new