Извинявам се за спама в темата, но как се получава този " ефект " ? Имам предвид да дам наименование на посочен линк......
от указанията Т 1
5.1 Тази колона се попълва от едноличните търговци, както и от регистрираните земеделски производители и тютюнопроизводители, за доходите от продажба на произведени и преработени продукти от земеделската им дейност, на които облагаемият им доход  се формира по реда на чл. 26 от ЗДДФЛ. Те формират годишния си осигурителен доход като на ред 13, колона 5.1 от Таблица 2  вписват сбора от облагаемия доход, деклариран в Приложение 2, част ІІІ, ред 9.3 и сумата на ред 26, колона Б от Справка № 2, част V на същото приложение от данъчната декларация.

Да съм по-точна - не можете да ползвате пренесена загуба от предходни години при изравняване на осигуровките. Ако имате в намаление такава сума следва да я игнорирате от сумата за вписване в 5.1 .
Т.е. при всички случаи удържам данък така ли? А приспадам ли 10% НПР? И си издавам СИС.
И съответно вече имам основание за подаване на декл. чл.55


 :good:

при всички случаи за доходи на СОЛ не, само при наем на СОЛ .

http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=9653.0
За наемите обаче това не е така.
При липса на данък няма и чл.55, обаче защо не му удържате ?
Пишете сумата от ред 9.3 на Приложение 2 част втора или 0 , ако нямате 9.3 .
И дивидента и данъка - посочвате ги, дори и да са само начислени.
11 00 00  :good:

да помогнем на данъкоплатците.. :yes3:
Подавате нова с верните данни - тя припокрива първата подадена.
Работно време - 4 часа при сумарно изчисляване на работното време и по утвърден график.
Лицето е собственик на ЕООД и през него внася осигуровки като самоосигуряващо се лице.

Не попълва Т 2 за наема.
Ако става дума за СОЛ по КСО наемът няма място в Т2. Там се вписва само наемът на лицата по чл.40 ал.5 ЗЗО. А иначе по принцип се разпределя за месеците на упражняване на дейността, а не на получаване на сумата .
Да, независимо. Т1 и 2 се попълват от самоосигуряващи се лица - Т1 и 2 от СОЛ по смисъла на КСО / ЕТ, съдружници в ООД, свободни професии и прочие / , а Т2 от СОЛ по чл.40 ал.5 ЗЗО.
Не попълвате изобщо Т1, както и pmihaleva Ви е писала ,  защото сте самоосигуряващо се лице по чл.40 ал.5 ЗЗО и се попълва само Т 2. И да-трудовия договор в колона 3.
Връщайте лицата да си оправят бележките по фирмите, това е.  Ако не им ги оправят - остава незаконосъобразния начин за попълване.  Много добре знаем всъщност процедурата, която е правилна, обаче защо има тогава такива теми като тази...........:smile1:
До 30.04.2015 г . можете да правите промени, вкл. и заличаване на обр.1 за 2014 г..
С какъв надпис като причина ги отхвърли ? И защо смятате, че ако подадете ор.1 и обр.6 за всеки месец от периода ще ги отхвърли пак ? Не би трябвало .