Тоест отпуска в първия месец се изчислява по заплатата за същия месец.
А ако има предходен работодател, пак ли е по заплатата за същия месец при новия работодател?
незная дали става ясно така зададен въпроса.

На практика не Ви интересува заплатата при предходен работодател.
Отчет продажби с новите кодове 84 и 85 в коя колона на дневника отразявате 11 или 19?

9 и 19
Може би имате предвид Агенцията по вписванията ? Иначе няма ДУ не е сред задължителните обстоятелства за вписване, а задължително е вписването на Управител.
Ако посоча цялата сума в кл. 80 , от следващият месец не губя правото да си искам ДДС-то в кл.81 всеки месец предполагам .

 :good:
Т.е. да посоча предходните два месеца в кл. 80 , а третия в кл. 81 ли ?

Или това или цялата сума в кл.80.
Здравейте,
на практика имате приключване на процедура за възстановяване на ДДС, възникнала преди 2 месеца. ДДС-то от последния данъчен период бихте могли да го поискате като част от тази процедура или само него да посочите отделно в кл.81.
Задължително ли се подава декларация по чл.55 на тримесечие, ако наемът е между две физически лица?

https://old.nra.bg/page?id=434

Къде отбелязвате часа при започване на работа ?

Правя протокол за постъпване на работа - ТРЗ програмата ми да генерира и там отбелязвам. Конкретно часа съм виждала да се отбелязва и на самата справка от НАП при подписването и от лицето.
А АЗ МОГА ЛИ ДА ВИ ПОПИТАМ СЛЕД ТРЕТИЯ БОЛНИЧЕН ЗА ОСТАТЪКА ДИ 410 ДЕН ДНИТЕ В Д1 В Т16,2 ИЛИ 16,3 ТРЯВБА ДА СЕ ИЗПИШАТ?МАЛКО СЕ ОПЛЕТОХ ДНЕС

Подавате Д1 като при болнични.
Хипотетично ако Инспекцията по труда е ходила на проверка в деня на подписването на договора и постъпването на лицето и лицето е било на пистата (работното място) то е с заверен договор от НАП.

Това е важно и не виждам защо мислите, че може да има глоба. Аз лично, когато сключването на договора, справката от НАП и постъпването на работа са на една и съща дата отбелязвам и часа при започване на работа на лицето.
Тоест да си осчетоводя само 411/702, без да минава през 304

Да, но по сметка 304, имам кредитно салдо, тоест изписвам нещо което нямам.

Сама сте си дал/а отговор. :smile1:
А не се ли издава протокол и се самоначислява ДДС , отразява се с право на данъчен кредит и вдевника за продажби , това нали е ВОП ?

Не, защото се предполага в случая, че горивото се изразходва извън Бг.
Ако заложите сумите в ГДД от 2021 - там няма ли да ги сметне?

Трябва и да я "подаде"- лихвите се появяват тогава.
Стандартно си отписвате ДМА като закривате и задължението към съдружника за ликвидационния му дял - 425/203 или каквито сметви използвате.
Прилагате чл.165 и преобразувате по указания там начин :

Чл. 165.
(1) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Разпределените като ликвидационен дял или дивидент активи към момента на разпределението за данъчни цели се смятат за реализирани от данъчно задълженото лице по пазарни цени и се отписват.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) В случаите по ал. 1 при определяне на данъчния финансов резултат счетоводният финансов резултат се увеличава с печалбата и се намалява със загубата, получена като разлика между пазарната цена на активите и счетоводната им стойност към датата на разпределението на ликвидационния дял или дивидента. Свързаните с активите данъчни временни разлики се признават по общия ред на закона. При определяне на данъчния финансов резултат се прилага чл. 66, ал. 1 и 2.
Вижте чл.165 от ЗКПО и прикачения по-долу материал.
Получени пари по отписано в предишен период вземане
Отговаря доц. д-р Али ВЕЙСЕЛ - регистриран одитор

Скрит текст :
Как да му изплащам обезщетение като не е минал един месец.

Ще чакате да мине месец, естествено.

Човекът се притеснява, че ако чака до 17.11.2022 ,може да си изгуби обезщетението. какви са тези глупости? Имали ли сте подобен случай?

Как така ще са глупости - това си е една нормална законова процедура. Не се поддавайте на това, че "човекът се притеснявал" - няма от какво да се притеснява.
Няма как тъй като отдавна не работя с микроинвест , любопитствам ЗА КОЛОНИТЕ В ДНЕВНИЦИТЕ  за да си сверя часовника с моята счетоводна програма , ако Ви представлява трудност да отговорите по същество ще Ви разбера.

Старото положение / преди сегашната актуализация / - колони 10 и 11 / с нула /.
Новото не съм видяла още.