Осчетоводяването трябва да е съобразено със СС 8 .
" Фундаментални грешки
Препоръчителен подход
7.1.1. Фундаментална грешка, която е свързана с предходни периоди, се отчита през текущия период чрез увеличаване или намаляване на салдото на неразпределената печалба от минали години. сравнителната информация от предходния отчетен период следва да се преизчисли.
7.1.2. Когато намалението на неразпределената печалба е по-голямо от салдото на неразпределената печалба преди намалението, разликата се отчита като непокрита загуба от минали години."

411 / 122              -  с неосчетоводеният приход 2016
122 / 452              -  с начисления корп. данък

На изпит ли сме?

Опитвам се да разбера въпросите Ви, но не успявам - най-вече първата хипотеза . Просто се опитайте да ги зададете по-ясно . А и питате кое от двете да направите и в тази връзка ми беше и въпросът как ще реализирате т.1. Така по-добре ли е ? :smile1:
Опишете записите във всички клетки .
Все пак ЕГН-то не е толкова достъпно за гледане в ТР. По принцип е помислено да защитим данните на наетите, но е съвсем резонен въпроса какво става с ЕГН-то на управителите. Доста неща има да се доизглаждат си мисля в това отношение.
Д6 с код К и нулеви данни и след това правилната сума с редовна декларация.
Сигурно за това.

То ясно, но чак пък личната карта...дори и само трите имена биха били достатъчни може би.
Добре де, в трудовите договори, фигурира ЕГН на управителя, личната му карта,

Това пък защо ? В чл.66 от КТ пише, че в ТД следва да се впишат данни за управителя - не съм сигурна дори, че и ЕГН-то е задължителен реквизит.
Вместо да направят един точен превод и да го публикуват в окончателен вариант сега да четем и да сравняваме.............и това става дума за толкова съществен документ. Щях да го нарека безобразие, но то си е подигравка - законодателство по български.

Благодаря, че ни обърнахте внимание.
Трябва ли сега да се подаде отново ОКД

Не, нали продължава да работи. Не подавате Д1 при декларирано осигуряване на ниския процент.
Много ми идва когато някой клиент ми каже - ама еди кой си взема толкова, а ти защо искаш повече.

Аз лично не съм против Сулю и Пулю. Докато ги има клиенти не са ме питали такова нещо.

Вероятно с имената Сулю и Пулю наричате пазарното регулиране цената на труда ни.
То и аз преди малко се съгласих с една работа, дето принципно беше мазохистично да се съгласявам, така че съдбата на колежката Алекс ме застигна и ще раждам следобед...

Много скоро това - още не си се съгласил и хайде... :lol:
Имаше някаква статия в нета, че в бъдеще новите технологии ще позволяват на жените да раждат без намесата на мъже, ама ти тука изби рибата...

Харесах те, Хрили, ама да не ме разбереш погрешно...ох, разсмяхте ме , та чак със сълзи.
Делфинче, моля ти се не се съгласявай с всичко, дори и виртуално, че да не те застигне съдбата на Алексчето...  :wink1:

Ох, ама ме разсмя........... :lol:

Ща не ща трябва да те лайкна....хахах
Хрили, това ще да са най-защитените мебели в момента ! Дори сигурно ще ти ги донесат с вързани очи, за да не видят личния ти адрес, на който живееш !
Тази лудница даже взе да ме развеселява. В който и сайт реша да вляза ми изскачат едни въпроси, едни прозорци...Като кликна, че с всичко съм съгласна ми се обиждат, че не съм го прочела докрай...и се изхитрих да дръпвам до долу курсора. :lol:
Не знам няма ли в нета някакъв портал да се логнем и да кажем, че де с що има с всичко сме съгласни да не го правим примерно по 50 пъти на ден....

Иначе беше много свежо и приятно Алексче да ни запознае с тази ЛИЧНА и отлична новина днес !  :good:
ТЗ
ВПИСВАНЕ НА РЕШЕНИЯТА

Чл. 140

(4) (Нова - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) Увеличаване и намаляване на капитала, приемане и изключване на съдружник, преобразуване на дружеството, избор и освобождаване на управител, както и назначаване на ликвидатор имат действие от вписването им в търговския регистър.


Аз съм счетоводител в строителна фирма. Сключваме договори с подизпълнители, инвеститори, изпълнители. Не съм част от счет. къща  :)

ОК, отговорих ти така, защото писа в темата за "Малка счетоводна къща..."  :smile1:
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,22561.180.html

Захарче, ето в тази тема има какво ли не, а можеш в отговор 192 да намериш и примерни материали - мисля, че има и на такъв договор между администратор и обработващ.
Аз наистина съвсем добронамерено Ви писах - прочетете поне темата. Със сигурност ще си отговорите и ще разберете много неща. Ще установите, че и въпросът Ви е някак не на място.
[/quoteцялата

Благодаря, делфинче. Прочетох цялата тема. 1.С всеки служител трябва декл,съглацие. 2.С всеки клиент-договор за защита, а нещо с доставчиците от които пазаруваме?/

Съгласие не е необходимо , когато обработваме данни на законово основание. С всеки клиент имаш предвид , когото счетоводно обслужваме ли ? По-точно казано не е договор за защита, а договор между администратор на лични данни и обработващ такива. За доставчиците не мисля, че трябва нещо да правим - все пак са юридически лица и регламента не касае тях.  :smile1:
Благодаря, delphine, за прекрасните пожелания! :give_rose:
Не искам чак толкова да се съобразявате с мен. :wink1:
Може би трябва да свиквам да подминавам някой теми по-бързичко. :smile1:

Виж, алексче , нека така да се споразумеем - ще чакаме ти да ни почерпваш кога с кафенце, кога с нещо друго. Нека да има повече такива слънчеви новини !