Т. е. на калкулатора в Кик инфо да не разчитам?

Разчитайте, но се научете да ГО разчитате. Аз като гледам от линка осигуровките на самоосигуряващото се лице , приложен от ВАС също са 159,63.
Потърсете се в табличката :                  :smile1:
Делфинче, а на теб пък кой ти обещава парични печалби точно днес?

До сега чаках тези парични постъпления, но не би. Че и на Хрили обещах...
Кликнах аз на това линкче - там друга работа . По-ми хареса !  :yes3:
забавни мисли за пътуването

Туристът е човек, който пропътува хиляди километри, за да се снима пред колата си.  :ok:
Както винаги сте точни и изчерпателни и за мен това си е услуга за 12.2017 и ще осчетоводя там, фактът че ще имаме фактури с основание услуга за 12,2016 г., няма проблем, нали? Така е преценила колежката, така ги е оставила?

Важното е като изберете един подход да го следвате като принцип. Няма проблем за 2016 - така е направено, така са преценили - оставете го. Все е необходимо да се плати данъка на тези пари в крайна сметка.
Вие най-добре си знаете спецификата на услугата и отчитането им. Искам да направя една аналогия с фактурите на лекарите към РЗОК, с които те отчитат дейност за 12.2017, но фактурата по изискване на РЗОК се издава в определен за отчитане ден през 01.2018. Дейността обаче е извършена, задълженията - изчислени и не може само датата на издаване на фактурата да определи дали се дължат или не тези пари.
Преценете Вашата ситуация.
Добро утро, дружина!
Зарибихте ме с тези хороскопи и Жълти кучета. Прочетох си и моя. Най-много ми хареса това : " шанс  за парични печалби" . Другото не е забележително.
Хрили, няма да те оставя в беда - прати банкова сметка - направо Декларацията за НОИ / по нея да се ориентирам /. :wave:
Да, може да постъпите така - с един протокол и описани в него фактури от 2018, които съдържат дължими суми да дейност 2017 и да осчетоводите

411/703 / примерно / - стандартно като при продажба

В Баланса ДТ411 - вземания
В ОПР - приходи от продажби           
Всичко зависи от сключения договор и как сте се договорили по тези въпроси.
Не се приема като база за отпускане на средства, тъй като не се оформя с договор и няма сигурността на един безсрочен ТД. Това имах предвид, не че реално тези пари няма да са доход :)

Оформя се с договор - договор за личен труд. А сигурността му не е по-малка от тази на ТД.  :smile1:
Личния труд се отхвърля, защото не върши работа за доказването на доход.

Точно с това никак не съм съгласна. Защо да не се доказва доход ? Личен труд с възнаграждение ? ?? Не доказва доход ?

https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,5347.60.html

Вижте отговор 61 - има постнато едно указание за администрирането на личния труд с всички подробности.
Единственото нещо за което виждам по-сериозен проблем е липсвата на осигуряване на управител, но при положение че в същото време има служител на трудов договор (да, макар и той да е управителя на документи), то дружеството не се движи от нищо - има човек който се осигурява.

Представяте ли си, ако всички управители по тази Ваша логика спрат да се осигуряват, защото имат наето или наети лица в дружествата си ?

То, ако можеха щяха мнозина да се възползват, но уви...
Вие напълно разбирате , че основен проблем е липсата на управител с осигуряване.Държите на трудов договор / не коментираме колко юридически е издържано това / , но в една действаща фирма управителят не може да не се осигурява . Правилно отбелязвате, че трудовият договор е за конкретна дейност.

"С оглед на това - виждам като по-важно човека който върши тази работа, да бъде назначен на трудов договор именно с длъжност, която касае работата и приходите на дружеството."

При положение, че личният труд е приравнен на трудово правоотношение и може да обхваща всичко - от дейността на лицето , свързана с фирмената дейност до управлението това Ваше решение ми се струва неиздържано.
За да се избегне плащането на таксата подаването се извършва само на ръка.

Само искам да се включа информативно - познат адвокат ми подаде няколко декларации за неактивност по интернет - без такса. В момента са в статус "обработва се" .
По горе ви написах бланките който трябва да се представят плюс Г2.На мен ми казаха, че може и друг да ги подаде, но Г2 трябва да има нотариялна заверка на подписа на уоравителя.Другата седмица ще ходя да подавам тези документи и ще ви пиша какво се случва.Голям цирк.

https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,19958.msg132758.html#msg132758

Нещо да опитате да разберете на място по този въпрос от темата ?
https://ekspertis.bg/document/view/qanda/138228/0/

Отписване на неплатени задължения за лихви

Скрит текст :
Последно, до колкото четох по форумите, за неработещите фирми в Търговски Регистър ще представяме декларацията от НСИ за без дейност

По форумите също подали вече споделят, че декларацията може и да е свободен текст . :smile1:
Според мене - да.
днес голямо мълчание, много работа, звук не се чува.......

До колкото разбирам (ако въобще е правилно), задължително е трябвало да се отпишат, при изтичане на 3г. давност, като се посочат в увеличение на ФР.
....но в случая лихвите не са били признати за данъчни цели и сега да се увеличава и плаща 10%, не мога да си го обясня.

Правилно сте увеличили през предходни години резултата, а сега, за да си изясните логиката / и още някои действия, които трябва да направите /  само прочетете до край чл.46 - последните две алинеи. :smile1: