Може да заведете всичко , закупено с този заем като "оборудване за фитнес зала" и с един съпътстващ протокол да изброите всички елементи, които включва. Така ще отговорите на изискването на банката да водите уредите като ДМА, защото явно поединично би следвало единствено да ги дадете на разход и да ги водите задбалансово .
да се чете не "езискването" , а изискването. :smile1:
Съгласно чл.126 от ЗДДС през м.Юни ще запиша фактурата в дневника за продажби,но в дневника за покупки трябва да я запиша със знак(-),но трябва ли да съставя протокол?

Ако следвате чл.126 следва да направите следното :
" ал.3 т.2. - лицето писмено уведоми компетентния орган по приходите, който предприема действия за промяна на задължението на лицето за съответния данъчен период - при неправилно отразени в отчетните регистри документи."

Или спазвате процедурата по чл.126 / което и езискването на ЗДДС / или включвате фактурата със знак минус без да съставяте никакъв протокол. Това така или иначе е "справяне със ситуацията със собствени усилия".
Когато има последващи разходи за автомобил със стойност под 700 лева, който е отчетен директно на разход, признават ли се?

Няма причина да не се признават.  :smile1:
Протоколът с каква ставка на ДДС трябва да бъде?Може ли протоколът да бъде издаден в последващ период и да бъде включен в дневниците на покупки и продажби в периода на издаване?

Май нямате друга алтернатива... А ставката е 20 %.  :smile1:
ДУК, който е сключен не по КТ , а по ТЗ няма ограничение в часовете. Двата договора са различни по своя характер . Няма пречка да съществуват едновременно - облигационен и трудов договор на 4 часа. Дяловото участие на практика е без значение.
Нека да уточним какво всъщност Ви карат да подпишете .
1. Ако Вие подавате Предизвестие подписвате самото Предизвестие и го подавате .
2.Ако работодателят Ви отправя Предизвестие той трябва да го е подписал и при връчването евентуално да изиска да подпишете, че сте получили неговото Предизвестие към Вас.

Явно не е във Ваш интерес да се случи т.1, а ако ситуацията е като в т.2 няма от какво да се притеснявате. Просто си изяснете какво точно Ви карат да подпишете. :smile1:
Да, но аз как да знам от сега какво ще пише в заповедта? Трябва да гадая... Ако подпиша сега предизвестие по 326, след изтичането му, просто ще ме освободят без право на борса (имам предвид 60%), не е ли така?

Точно така е. А предизвестие подписвате единствено в случай , че лично Вие по Ваша инициатива  сте го подали.
"на основание чл.328, ал.1, т.1 и във връзка с чл. 326, ал.2,

Нещо не го разбирам това ... просто не може да бъде правилно според мене.
Чл.328 КТ попада в обхвата на " Прекратяване на трудовия договор от работодателя с предизвестие " .

Чл.326 КТ попада в обхвата на " Прекратяване на трудовия договор от работника или служителя с предизвестие "

За мене тази комбинация от двата чл.326 и 328 е някакъв абсурд. Или работникът подава предизвестие на основание чл.326 или работодателят на основание чл.328. Едно от двете.

По отношение на размера на обезщетението за безработица - получавате минималния размер, ако прекратяването на трудовото правоотношение е по Ваша инициатива.
Преди време имах проблем с флашката за програмите и се наложи да бъде сменена - при всяко положение се обърнете към МИ.
Лошо било времето на морето.Глупости ! Докато се увием в одеялата и се вържем за чадърите бирата във водата стана ледена !
Твърдо ме съмнява, че догодина ще въведат допълнително изискване за отработване на минимален срок с последващо прекратяване на трудов договор със срок на изпитване, за право на максимална борса...

А дано си прав и ограничат тази практика, че лично на мене ми писна да отделям ценно време за врътки и частни услуги на неизвестни "познати" на тоя и оня с една едничка цел - да осигуряваме "хубава" борса.
Или това или направете запис в касовата книга за сторнирането - едно от двете. Само да Ви обърна внимание, че това служебно извеждане не намалява сумата на месечния отчет - следва да си я намалите Вие, защото ще включва и грешния бон.
Обърнете внимание на текста още в началото на СИС :
Скрит текст :


Чл. 96. (1) (Изм. - ДВ, бр. 97 от 2017 г., в сила от 01.01.2018 г.) Всяко данъчно задължено лице с облагаем оборот 50 000 лв. или повече за период не по-дълъг от последните 12 последователни месеца преди текущия месец е длъжно в 7-дневен срок от изтичането на данъчния период, през който е достигнало този оборот, да подаде заявление за регистрация по този закон. Когато оборотът е достигнат за период не по-дълъг от два последователни месеца, включително текущия, лицето е длъжно да подаде заявлението в 7-дневен срок от датата, на която е достигнат оборотът.

Оборотът Ви е достигнат за период не по-дълъг от два месеца ли ? Облагането ще зависи от датата на регистрацията Ви по ЗДДС. От нея ще зависи кой оборот ще влезе в първия Ви данъчен период като регистрирано лице.
Не е вписан Договорът за управление в НАП, така ми отговориха днес от там и няма на какво основание да бъде освободен.

Най-вероятно отговорът на НАП означава, че ДУ не е сключен по КТ и по тази причина не е регистриран в НАП /съвсем правилно/. Вероятно Вие опитвате с уведомление да прекратите  договор , който не се прекратява по този начин.
http://www.labour-bg.net/index.php?option=com_content&view=article&id=37:-331-&catid=3:2009-11-19-12-34-31&Itemid=12

ВЪПРОС: Служител е освободен по чл.331,ал.1,2 от Кодекса на труда срещу уговорено обезщетение в размер на 5 БРЗ. Получаваните месечни суми по  СБКО трябва ли да включат в брутната заплата, за да се изчисли това обезщетение или се отчитат само основната заплата и доплащането за трудов стаж и професионален опит?

Скрит текст :
Но този документ е за страни  в ЕС-а    Норвегия не е член на ЕС.


http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=bg&catId=862

Разгледайте информацията на този линк - видно от нея Норвегия по отношение на процедури за безработица се споменава заедно с ЕС .
Да, но последното получено брутно трудово  е с празничен труд и бонус. Това значи ли тези Х заплати трябва да са като последната /+празничен и бонус/

Каквото и да включва последното то е база за изчисляване според мене. В текста няма посочени изключения.