сега,ако правилно съм разбрал варианта да върна парите дадени от собственика приз 2007 ,като допълнителни парични средства по силата на протокол от общо събрание  със срок за връщане през 2017 г  не е толкова екзотична .....  а вероятността да се търси произхода  от 2007 е минимален имайки предвид ,че давностните срокове са минали


 :good:
http://www.bcci.bg/bulgarian/infobusb/year2008/number39/item7.htm
 
аз също, но ме притеснява промяната в ЗДДС , че сме длъжни при разваляне на сделка да коригираме дан.кредит , независимо дали са върнати парите  :blink:
   - да, така е / намерих това разяснение в този смисъл /

В договора , както разбрах, ще се упомене, че сумата няма да бъде връщана , а считана от дата....да се счита за аванс по новата сделка. КИ за старата и фактура за аванс по новата доставка ?
пак с много протоколи на общото събрание за връщане на сумите до 10 000 лв ,това да е проблема ,за мен е по важно  каква е вероятността да се търси произхода на тези пари от 2007 ...

Бих казала с много протоколи за даване на сумите от ФЛ на ЕООД-то, а връщането не се нуждае от Протоколи, а от РКО примерно. При ревизия ще търсят произхода на пари от времето на ревизирания период.
Бих заложила на втория вариант. Ако издадем КИ ще следва да издадем друга фактура за аванса с упомената вече новата доставка. Срокът за това е обаче назад във времето , и ще имаме висяща една сума без фактура...
защо да не може 50 по 10500 ..?? след  платения данък сумата за изплащане остава 9975,00 лв според мен

Не си прав, да не се връщаме в изходна позиция - прочети в Гугъл има много материал по въпроса. С една дума казано тези 9975 са плащане като част от 10500, а то е над 9999 и т.н..
може 50 протокола по 10500 да се приемат и през касата 50 суми по 9975 .00 лв да се изплатят ,не виждам законов  проблем . Протоколите може и да са повече,трябва да се видят работните дни за периода 06/08,2017

Не става 10500, трябва протоколът да е за 9999 максимум. Важна е не сумата за изплащане, а брутната такава. Понеже по - горе питането беше за допълнителни парични вноски как се намесиха дивидентите ? За допълнителните парични вноски може да няма и договорена лихва, но е необходимо съблюдаване на ЗОПБ. А работните дни не е задължително да се спазват.
ЕТ ли е или Е/ООД ? Как ги е дал - заем ли / ако не е ЕТ / ?
Нещо ме дезориентира изразът "получава фактура" - не го свързах с "изплаща сума за услуга..."
Вижте чл.195 ал.1 ЗКПО - дали не сте там ?

https://www.tita.bg/free/siddo/509

Много полезна статия - има и за техническите услуги, които ви интересуват. Може да Ви помогне да си отговорите. :smile1:
Фирма регистрирана по ДДС в България получава фактура за адвокатски хонорар от фирма от ЕС ( регистрирана по ДДС).
Трябва ли да удържи данък при източника (счита ли се за възнаграждение за технически услуги)?

Нещо не ми е ясен въпросът - фирмата получава фактура / т.е. има разход / - за какъв данък при източника става дума / ако се има предвид българската фирма /  ?
Един вид разбирам, че фирмата има разход за адвокатска услуга и се пита дали да удържи данък ???
А освен с девиденти, как по друг начин елегантно да си намаля касата? :)

След разпращането на тези писма от НАП играта е малко загрубяла ми се струва и очакванията на НАП не са за много финес...
Ако има промяна в отчета би следвало да я отразите , мисля. Как става това вижте от прикачения файл и по-точно т.1 от Допълнителните разпоредби.
В последния си отговор само отбелязвам, че не се налага да коригирате Д1, понеже такава подадена няма.  Всичко останало за корекция изброих как трябва да е според мене в отговора си от 12.09. И не, не бих чакала дали ще открият грешката ми - бих коригирала. И всичко би станало по електронен път , а тогава вероятността от глоба е нищожна. Само заличаването на Д55 би следвало да е на място в НАП. :smile1:
Работата е там, че не е имало Д1 и Д6 , защото лицети се осигурява на трудов договор на макс, в ЕООД е СОЛ,, но не подава Д1. За граждански договор без осигуровки само данък няма Д1 и Д6 ......

Още по-добре - не се налага да коригирате поне Д1.  За другите неща - написаното по-горе. :smile1:
Ако правилно разбирам фактологията е следната :
Имате ГД и деклариран ДДФЛ с декларация чл.55 в по-малък размер.
Следвало е да не подавате чл.55, а Д6 с по-висок данък, а Д1 за лицето да е с код 90.
Ако трябва да поправите нещата доста се налага да се коригира, но не е невъзможно.
На място в НАП заличаване на декларацията по чл.55 , подаване на Д6 с правилните суми - редовни декларации макар и за предходни месеци ще бъдат приети и по електронен път. Ако имате подавани Д1 за СОЛ - заличавате подадените и после подавате наново с код 90. И това ще стане по електронен път. :smile1:
"Аз мисля,че ако през периода м.01.07-30.09.2017 се разпределят дивиденти с 12 протокола например,това ще предизвика проверка,защото касовата наличност за 2016 г.остава същата."

deny51@abv.bg ,
и да подадете коригираща няма да намалите касовата наличност за 2016 - тя вече е приключила, както е. Просто ще си признаете укриването на данъци. Харесва ми Вашият управител и мисленето му. :smile1:
http://taxavoid.eu/advice/divident-navsyakade-ipo-vsqko-vreme

Ами сега ? Само Андрешко като повика неволята става ........ май.
Тези пари не са ли от дейността Ви от 2017 след като вече сте си разпределили и изплатили дивидент ? Все ми се струва, че скоро ще започнем да разпределяме и авансов дивидент с тези каси въпреки, че имаше разни разяснения за невъзможността да съществува такъв. То по-добре да се регламентира тази възможност пред другата за скрито разпределение на печалбата. Още повече, че това скрито разпределение можем да го декларираме едва с ГДД .